Aktuelt fra DSN

Brannstasjon med brannbiler foran

Overlevering av Leknes Brannstasjon

​Vestvågøy Kommune fikk overlevert den nye flotte brannstasjonen som planlagt den 2. november 2018. Ansatte i DSN, underleverandører og samarbeidspartnere har gjort en stor innsats for å holde tidsplanen.

Del denne saken

Det var en meget fornøyd byggherre, Ove Berg fra Vestvågøy Kommune som fikk overrakt det nye bygget til Leknes Brannstasjon. Også brukerne av stasjonen uttrykte stor tilfredshet med det de hadde sett så langt. Hvis den daglige bruken lever opp til forventningene, må vi anse byggeprosjektet som absolutt vellykket. 

I all hovedsak er dette snakk om en bygningsmasse i stål med isolerte sandwich-elementer som vegger. I vognhallen vil utrykningskjøretøyene alltid være tilkoblet strøm og trykkluft for å være klare umiddelbart. Strøm for at batteriene skal yte maks, og luft for at bremsene skal ha ferdig opparbeidet trykk slik at de kan kobles fri umiddelbart, noe som vil spare verdifull tid ved utrykning.

Utrykningsveien fra stasjonen går direkte ut på E10 via en bom som åpnes automatisk når alarmen går. Samtidig tennes røde stopp-lys cirka 70 til 80 meter fra utkjøringen i hver retning, slik at utrykningskjøretøyene ikke blir hindret uansett hvilken vei de skal.

DSN Brannstasjon Leknes010

Stasjonen er ellers topp moderne og har alle fasiliteter for både utstyr, mannskap, effektivitet, sikkerhet og miljø.
Blant annet kan nevnes egne katastrofelokaler, debriefingslokaler samt feierkontor, garasjer og en rekke lager. Stasjonen har eget aggregat som starter 7 sekund etter strømbrudd. Det viktigste miljøaspektet er olje-utskilleren som sørger for at avrenning fra vaskemaskiner, bilvask osv. blir filtrert slik at miljøfarlige stoffer blir samlet opp og kan behandles på forsvarlig vis.

Formann Anders Amundsen fra DSN holdt tale og takket alle kolleger, underentreprenører og samarbeidspartnere for en flott innsats, mens formann Magnus Nøren for anledningen kokte kaffe og serverte kake til de som møtte opp for anledningen.

Les mer om prosjektet her..

Entreprenør

DSN Entreprenør AS er en av regionens største totalentreprenører, og utfører de fleste typer byggeprosjekter over hele Lofoten.

ENEBOLIGER

Som husbygger hjelper DSN deg gjennom hele prosessen, fra tegning og planlegging, visualisering av huset i terreng, byggesak og søknader og helt til huset står ferdig til overlevering.

Etter-isolering

DSN er spesialister på etterisolering og blåseisolering med trefiber. Miljøvennlig, effektivt og kostnadsbesparende.

Kjøkken/bad/ garderobe

Kjøkkenet er hjertet i huset. DSN leverer kjøkken av høy kvalitet og funksjonalitet fra kjente merkevarer. Vi leverer og monterer i hele Lofoten.

Restaurering

DSN har kompetansen til å ta vare på og restaurere så mye som mulig av det som finnes av tidligere tiders arkitektur og håndverk.

Konsulent-tjenester

En BIM-modell (BygningsInformasjonsModell) er en digital 3D-modell av et bygg.

Etter-isolering med trefiber

DSN Entreprenør har opparbeidet seg bred erfaring innen etterisolering. Vi isolerer gamle sandfylte etasjeskiller, vegger og tak som har lite eller manglende isolasjon, eldre kaldloft som trenger fyll mellom bjelkene samt ut i kriker og kroker, mellom rør, kanaler osv.