Aktuelt fra DSN

Statsminister Erna Solberg besøkte byggeplassen til Sjøsiden Boligpark

Det er ikke hver dag vi får æren av å ha en Statsminister på besøk. Med fokus på Lærlingeskolen til NESO og digitalisering av byggeplassen, ble det et flott treff ved Sjøsiden Boligpark i Svolvær.

Del denne saken

Erna Solberg ankom byggeplassen i Lofotbyen cirka klokken 16:40 fredag ettermiddag, og startet med å håndhilse på lærlingene fra Lærlingeskolen til NESO, som stilte opp for anledningen.

Ruben Jensen, direktør i NESO, innledet med å fortelle litt om NESO’s lærlingeskole, samarbeidet med medlemsbedriftene, og litt om planene videre hvor man håpet på støtte fra regjeringen. Han benyttet også anledningen til å belyse noen politiske temaer av betydning for Lofoten, bl.a. samferdsel, veier, flyseteavgifter og billettpriser. Jensen spurte hvordan Oslo-folk ville reagert om de måtte betale mer for å reise til sentrum med T-banen fra Majorstua enn fra Holmenkollen. Videre presenterte Remi Hansen lærlingene i tur og orden, mens Erna stilte spørsmål om hvorfor de hadde valgt NESO og de aktuelle yrkene innen byggfag. Det ble av lærerne hintet til hvor godt karaktergjennomsnitt det er i Lærlingeskolen til NESO.

Statsministerbesok dsn 03

Med fokus på digitalisering.
Robin Dahlberg fra DSN presenterte StreamBIM og viste BIM modellen av byggeprosjektet som Erna besøkte fra utside til innside, med installasjoner for de forskjellige fagene. Dahlberg poengterte de store fordelene man har ved å kunne kjøre kollisjonstester og avdekke feil i god tid, og dermed slippe disse utfordringene på selve byggeplassen. Ved bruk av nettbrett eller telefon kan man helt ned på tømrernivå få tilgang og studere detaljer for den oppgaven fagarbeiderne skal utføre. DSN er et av de aller første entreprenørfirmaene i Norge som har skaffet seg kompetanse på, og tatt i bruk denne teknologien.

Ved besøkets slutt, ble det foretatt en vandring gjennom byggeplassen som utvikles av Cetho Eiendom. Turen gikk til kanten av fyllingen mot havneinnløpet i Svolvær, med flott utsikt over innseilingen og statuen Fiskarkona. Alt gikk som det skulle, selv om været ikke viste seg fra sitt aller beste.

Foto: Steven Henriksen, DSN

Entreprenør

DSN Entreprenør AS er en av regionens største totalentreprenører, og utfører de fleste typer byggeprosjekter over hele Lofoten.

ENEBOLIGER

Som husbygger hjelper DSN deg gjennom hele prosessen, fra tegning og planlegging, visualisering av huset i terreng, byggesak og søknader og helt til huset står ferdig til overlevering.

Etter-isolering

DSN er spesialister på etterisolering og blåseisolering med trefiber. Miljøvennlig, effektivt og kostnadsbesparende.

Kjøkken/bad/ garderobe

Kjøkkenet er hjertet i huset. DSN leverer kjøkken av høy kvalitet og funksjonalitet fra kjente merkevarer. Vi leverer og monterer i hele Lofoten.

Restaurering

DSN har kompetansen til å ta vare på og restaurere så mye som mulig av det som finnes av tidligere tiders arkitektur og håndverk.

Konsulent-tjenester

En BIM-modell (BygningsInformasjonsModell) er en digital 3D-modell av et bygg.

Etter-isolering med trefiber

DSN Entreprenør har opparbeidet seg bred erfaring innen etterisolering. Vi isolerer gamle sandfylte etasjeskiller, vegger og tak som har lite eller manglende isolasjon, eldre kaldloft som trenger fyll mellom bjelkene samt ut i kriker og kroker, mellom rør, kanaler osv.