Aktuelt fra DSN

Flytende badstu i Svolvær

DSN har ferdigstilt og overlevert den flytende badstua til Thon Hotel Svolvær.

Del denne saken

Thongruppen er en viktig kunde for oss, og vi er takknemlige for tilliten vi har blitt vist i forbindelse med dette prosjektet, som har blitt til time for time. Kvalitet kom før pris i dette tilfellet.

 

Prosjektet har vært spesielt helt fra vår egen arkitekt Robin Dahlberg skisserte det på tegnebrettet første gang. Etter at det hele var ferdig tegnet og prosjektert, og jobben var i gang, har mye blitt løst på stedet, såkalt byggeplass-prosjektering. Flytebrygga lå rundt 20 cm skjevt under store deler av byggeperioden, og det var stadige bevegelser på grunn av sjøgang og vind. Når laser og vater må legges igjen, og konstruksjonene er nye og ukjente, tar det gjerne litt lengre tid.

– Vi måtte bl.a. ty til Pytagoras og annen god gammeldags matematikk, sier prosjektleder Morten Hansen.

Den nevnte skjevheten måtte ligge i bakhodet og tas hensyn til hele veien, ikke minst når baderoms-gulvene skulle avrettes med fall til sluk, noe som måtte bli riktig den dagen brygga ble rettet opp. Det samme gjaldt øvrige gulv, dør- og vindusåpninger.


Badstubenkene

Badstua thon hotel svolvar sauna dsn15

Badstubenkene er et prosjekt for seg selv, hvor tømrerne virkelig fikk utfordret og vist sine fin-snekker-ferdigheter. Vi har måttet forholde oss til mange forskjellige vinkler, samt enkelte fasonger i bue.


Vindusflater

En av de største milepælene var å få satt inn vindusflatene i front. Her nådde vi ikke med kran fra land, og flere av glassene veide langt mer enn hva vi kunne håndtere med ren muskelkraft. Dykkerkompaniet stilte da med kranbåt, som videre ble rigget med en løfteanordning av sugekopper.


Bærekraft

Thon har tenkt bærekraft gjennom prosjektet, og har benyttet lokale bedrifter, samt de materialer som var mulig å produsere og levere i nærområdet.


Underentreprenører

Selv om DSN har vært totalentreprenør på prosjektet, har vi ikke kunnet løst alle oppgavene uten hjelp fra en rekke underentreprenører. De som har bidratt mest er: Dykkerkompaniet As, Lofoten Låsservice As, Lofoten Elektro AS, Nobel Rør Installasjon AS, Holdø Tak og Membran As, SML Lighting

Leverandør av hovedtavle: Elektrisk Byrå As
Elektroutstyr levert av: Ahlsell Norge


Thon Hotel Svolværs nye flytende badstu:


Arbeid underveis:

Entreprenør

DSN Entreprenør AS er en av regionens største totalentreprenører, og utfører de fleste typer byggeprosjekter over hele Lofoten.

ENEBOLIGER

Som husbygger hjelper DSN deg gjennom hele prosessen, fra tegning og planlegging, visualisering av huset i terreng, byggesak og søknader og helt til huset står ferdig til overlevering.

Etter-isolering

DSN er spesialister på etterisolering og blåseisolering med trefiber. Miljøvennlig, effektivt og kostnadsbesparende.

Kjøkken/bad/ garderobe

Kjøkkenet er hjertet i huset. DSN leverer kjøkken av høy kvalitet og funksjonalitet fra kjente merkevarer. Vi leverer og monterer i hele Lofoten.

Restaurering

DSN har kompetansen til å ta vare på og restaurere så mye som mulig av det som finnes av tidligere tiders arkitektur og håndverk.

Konsulent-tjenester

En BIM-modell (BygningsInformasjonsModell) er en digital 3D-modell av et bygg.

Etter-isolering med trefiber

DSN Entreprenør har opparbeidet seg bred erfaring innen etterisolering. Vi isolerer gamle sandfylte etasjeskiller, vegger og tak som har lite eller manglende isolasjon, eldre kaldloft som trenger fyll mellom bjelkene samt ut i kriker og kroker, mellom rør, kanaler osv.